Autohuren op Mallorca

Geplaatst op door

Met een auto op Mallorca ben je zeer flexibel. Het maakt de vakantie namelijk een stuk leuker omdat je kunt gaan en staan waar je wilt. Ben je het drukke hotel zwembad eventjes zat? Geen probleem je handel in de huurauto en hup, naar de mooiste stranden van Mallorca waar altijd wel een plekje vrij is.

Mallorca is niet heel groot de infrastructuur op het eiland maakt reizen met een auto een auto er makkelijk. Verwacht geen snelwegen (alleen van Palma naar Llucmajor ligt een 2 x 2 baans autoweg). De wegen zijn op Mallorca over het algemeen goed onderhouden.

Waarom een auto huren op Mallorca?

De vrijheid om het eiland te verkennen is toch wel één van de belangrijkste redenen om op Mallorca een auto te huren. Je kunt op je eigen gemak in je eigen tempo de bezienswaardigheden en de mooiste plaatsen die het eiland te bieden heeft bezoeken. Een ander niet te vergeten voordeel is dat je niet gebonden bent aan een reisgroep of het openbaar vervoer. De laatste reden en zeker niet onbelangrijk, het huren van een auto op Mallorca is helemaal niet duur. Het aanbod van huurauto’s op het eiland is namelijk groot en de concurrentie onder de verhuurders dus ook. Dankzij het grote aanbod kun je dus makkelijk kiezen uit diverse modellen en de bijhorende prijzen.  Al met al genoeg redenen om een auto te huren op Mallorca toch?

Waar huur je een auto op Mallorca?

In principe kun je overal op Mallorca wel een auto huren. Het aanbod is echter het grootst op de luchthaven van het eiland en in Palma de Mallorca. Het is dus slim om je auto gelijk te huren op de luchthaven, dan kun je met je eigen huurauto naar het hotel rijden en ben je niet afhankelijk van de hotel shuttle bus die eerst nog stopt bij tientallen andere hotels op de route.

indien je de huurauto al in Nederland reserveert kun je de auto direct bij aankomst op de luchthaven ophalen. Dat scheelt veel tijd.  Een auto in Nederland van te voren boeken kan bijvoorbeeld via Sunnycars.

Let op de trucs van de autoverhuurders

Helaas zijn er in elke beroepsgroep wel een paar zwarte schapen te vinden. Helaas ook in de autoverhuur business. Er worden hele vieze trucjes uitgehaald om nog een paar extra euro’s uit je zak te kloppen. Huur dus alleen bij een gerenommeerde verhuurder.  De eerder genoemde Sunnycars neemt in principe alles risico’s van je over. Zij bieden als één van de weinige verhuurders een geen gezeur garantie.  Mocht je onverhoopt schade maken met een auto dan nemen zij alles over, ook het eigen risico. Dit hoef je niet extra te verzekeren bij aankomst bij de verhuurder. Ook bieden zij de mogelijkheid om een auto te huren zonder creditcard. Wel zo makkelijk.