Bezienswaardigheden

Geplaatst op door

Een vakantie op Mallorca is natuurlijk genieten van de mooie stranden, het lekkere eten en het actieve nachtleven.  Laten we de zon trouwens ook niet vergeten want dat is tenslotte één van de redenen dat je naar Mallorca bent gekomen. Naast de zon, vertier en strand heeft Mallorca ook de nodige bezienswaardigheden en zijn er veel leuke culturele uitstapjes te doen.  Het is zonde om een vakantie op Mallorca alleen maar de besteden op het strand of in een club. Wil je Mallorca verkennen en een aantal van de bekende bezienswaardigheden bezoeken dan is deze pagina een goede start.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca BezienswaardighedenAls je naar Mallorca gaat moet je eigenlijk wel de hoofdstad bekijken. De heerlijke smalle straatjes nodigen uit voor een dagje slenteren door de stad. Je kunt dan af en toe even stoppen bij zo’n typische (tapas) bar zoals je ze alleen ziet in Palma.  Winkelen kan ook erg goed in Palma, dus bankpas mee en bezoek het gezellige winkelcentrum van de stad.  In het midden van de stad vindt je nog een stukje authentieke binnenstad.  Het plein Playa Mayor is wel iets waar je even geweest moet zijn.

De imposante Kathedraal La Seu is met recht één van de mooiste kerken van Mallorca. De bouw startte in de 13de eeuw en duurde bijna 300 jaar.  Een bezoek aan de kathedraal mag dus niet ontbreken als je toch in Palma de Mallorca bent.

Valldemossa

Valldemossa MallorcaOoit wat het een rustige stille plek verstopt in de bergen van de Serra de Tramuntana.  In de 14de eeuw bouwde de Kartuizer er een klooster. Dit klooster kreeg dankzij haar beroemde gasten zoals de Poolse componist Frédéric Chopin en de schrijfster George Sand nu veel aandacht van de vele bezoekers die iedere dag het dorpje bezoeken. Het dorpje is een ideale plek om even te stoppen, een wandeling te maken en te genieten van een drankje op één van de terrassen aan het dorpsplein.  Tip: Kom vroeg, het dorpje is razend populair bij de grote touroperators, voor jet het weet is het volledige dorp overlopen door tientallen bussen vol toeristen.

Sóller en Port de Sóller

Port de soller tram bezienswaardigheden MallorcaOoit een handelspost voor citrusvruchten, sinaasappels en citroenen. Dankzij de gunstige liggen van de haven van Port de Sóller werden beide dorpen al snel rijk. Dat zie je terug in de prachtige architectuur van de gebouwen.  Neem bijvoorbeeld een kijkje in de kerk van Bartomeu op het plein in de stad. De kerk werd in de 13de eeuw gebouwd.

Beide dorpen zijn vooral bekend door de trein en de tram, Vanuit Palma de Mallorca kun je met een authentieke houten trein dagelijks de plaats bezoeken. De treinreis neemt ongeveer een uur in beslag.  Vanuit Sóller kun je met een wederom nostalgische tram verder reizen naar Port de Sóller.

Alcudia

Alcudia Mallorca BezienswaardighedenAan de noordkant van Mallorca ligt de stad Alcúdia, het historische centrum is goed bewaard gebleven en dat geeft de gezellige binnenstad veel karakter.  Aan de rand van de stad bevinden zich nog de restanten van wat ooit een vestingmuur was en ook een oude stadspoort/bucht is nog steeds aanwezig.

Alcudia ligt aan een prachtige baai, een perfecte plek om te genieten van de heerlijke zandstranden. Dat maakt de stad gelijk een populaire vakantiebestemming.

Porto Cristo

Groten van Drach Porto Cristo MallorcaAan de oostkust van Mallorca ligt het kleine vissersdorp Porto Cristo. Wat ooit een stil en eerder onopvallend stukje Mallorca was is nu de plek voor een romantische avond. De boottochten langs de kust zorgen hier namelijk voor gratis extra romantiek. Dit is niet de belangrijkste reden om Porto Cristo te bezoeken. In het dorpje zijn namelijk ook twee grotten te bezoeken. in de Cuevas del Drach kun je de prachtige Stalagmieten en Stalactieten bezichtigen. Het leuke aan de Cuevas del Drach is het klassieke concert. In een paar gondels vaart een strijkwartet over het ondergrondse meer. De mooie lichtshow maakt het allemaal nog spectaculairder.   Het Lago Martel is het grootste ondergrondse meer van Europa.  Een bezoek aan de grotten is ideaal op een te warme dag, de temperatuur in de grotten ligt namelijk het hele jaar op 21 graden.

Grotten van Hams

Nabij Porto Cristo ligt nog een grotten complex, de Cuevas del Hams werden in 1905 ontdekt. De grot is vernoemd naar de vorm van de haakvormige stalactieten. Ham is Spaans voor vishaak.   Het speciale klimaat in de grotten is aangenaam. De temperatuur in de grotten van Hams ligt het hele jaar rond de 18 graden. Tijdens de rondleiding door de grotten bezoek je onder andere de ronde grot, de blauwe grot, en de klassieke grot. In de ronde grot tref je een bijzondere botanische tuin aan met veel groen en leven. Door de lage temperatuur in de grot vindt je hier een andere vegetatie dan de buiten de grot. Op één van de meren van de grotten van Hams wordt net als bij de Groten van Drach ook een klassiek concert gegeven op een boot.

Torrent de Pareis

Torrent de Pareis MallorcaEen prachtige wandelroute door de Torrent de Pareis, een ravijn in de buurt van Sa Calobra. Een plaatsje ten noorden van hier boven beschreven Sóller. De wandelroute is bijzonder en loopt door tot aan de Middellandse zee. Neem goede schoenen mee en genoeg water op een warme dag.  De wandelroute is alleen te lopen tijdens een zonnige droge dag. Bij regen veranderen grote delen van de wandelroute namelijk in een rivier.