Dorpen en plaatsen

Geplaatst op door

Mallorca is natuurlijk meer dan alleen strand, zon en Palma de Mallorca. Er zijn namelijk nog veel meer leuke steden en dorpen die je kunt ontdekken op het eiland. Het voordeel van Mallorca is dat de afstanden tussen deze dorpen en steden niet zo heel groot is. Wie er dus een dagje met een huurauto op uit gaat kan al heel veel zien.

Alcúdia

Alcudia Mallorca BezienswaardighedenIn het noordwesten van Mallorca ligt het plaatsje Alcúdia. Het is één van de oudste steden op het eiland. Een groot deel van de oude binnenstad is nog volledig in tact waaronder de oude vestingmuur.  Ook populair in Alcudia is het prachtige strand in de gelijknamige baai. De stad zelf heeft een levendige en gezellige atmosfeer  met dito jachthaven.

Enkele bezienswaardigheden in Alcudia zijn onder andere de parochiekerk San Jaime en de historische stadsmuren welke praktisch nog in de originele staat zijn.

El Arenal

Mallorca en El Arenal worden al jaren samen genoemd. Zoek je een feestje dan krijg je in El Arenal een feestje. De stad ligt op ongeveer 16 kilometer van Palma de Mallorca en is vooral zeer populair onder jongeren vanwege de vele uitgaansgelegenheden en het prachtige strand langs de boulevard.

Het voordeel van een vakantie naar El Arenal is de ligging ten opzichte van de luchthaven. In slechts 10 minuten brengt een bus je naar deze party hoofdstad van Mallorca.  Naast uitgaan kun je natuurlijk genieten van het prachtige strand en de vele activiteiten in de omgeving zoals het waterpark Aqualand en het pretpark Katmandu Park in het naast gelegen Magaluf.

Magaluf

Magaluf - Mallorca zomervakantieEen typische feestbestemming dat is de juiste benaming voor Magaluf, je kunt hier tot vroeg in de ochtend feesten en uit je dak gaan. Het Nachtleven in Magaluf is bijzonder gezellig, meer dan 100 bars en clubs worden op regelmatige basis bezocht door bekende artiesten en DJ’s. de BCM dance planet is één van de betere clubs van Mallorca en staat wereldwijd in de top 10 van dance clubs. Magaluf is dus de plek om te feesten en lekker uit je dak te gaan.

Cala d’Or

Een gezellige badplaats voornamelijk voor gezinnen en buiten het hoogseizoen ook perfect voor stelCala D'or Mallorca zon vakantieletjes. De goede hotels en uitstekende voorzieningen maken Cala d’ Or een mooie bestemming voor een zon en strand vakantie.

In Cala d’Or zelf zijn vijf kleine stranden te vinden. Deze zijn rijkelijk voorzien van ligbedjes en parasols, echter zijn de stranden al snel vol en is het verstandig om de stranden wat verderop te bezoeken deze zijn veel rustiger.  Het autovrije centrum van de stad is rijkelijk voorzien van restaurants en gezellige barretjes.

Peguera

Peguera MallorcaEen klein dorpje in het zuidoosten van Mallorca, daar is het eigenlijk ooit begonnen. Ooit was het een idyllisch vissersdorpje. De inwoners leefde voornamelijk van de visvangst en het verwerken van boomhars. Nu is het dorp uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming voor voornamelijk Duitse vakantiegangers.  Sinds enkele jaren is een deel van het dorp ’s avonds autovrij  en is het heerlijk slenteren over de boulevard.

In Peguera vindt je ook drie prachtige zandstranden. Omdat de stranden zeer geleidelijk in de zee lopen zijn de stranden ideaal voor kinderen. Overdag is er een reddingsbrigade actief op alle stranden.

Pollença en de haven van Pollença

Pollenca Mallorca vakantieIn de 13de eeuw hebben de inwoners van Alcúdia de haven van Pollença gesticht en het stadje diep verscholen in de Serra de Tramuntana. De Nostra Senyora del Roser kerk en de Santa Maria de los Ángeles parochiekerk zijn de twee belangrijkste bezienswaardigheden in Pollenca.  De kenmerkende smalle en kronkelende paden in de stad zijn leuk om te ontdekken.  De haven van Pollenca was natuurlijk net als veel andere havens van Mallorca een vissershaven. Ondertussen is het een exclusieve jachthaven.  Ook vindt je hier diverse grote hotels en vakantie resorts en natuurlijk prachtige stranden.