Veel gestelde vragen Mallorca

Geplaatst op door

Ik kan mij goed voorstellen dat je nog vragen hebt voordat je vertrekt naar Mallorca. Ik ben al jaren gek op het eiland en naast deze website beheer ik ook een andere website over Mallorca. De meest gestelde vragen via Facebook, en de e-mail heb ik hier onder voor je verzameld.

Kan ik het leidingwater op Mallorca drinken?

Kun je het water op mallorca drinken?Een goede vraag en deze lijkt heel simpel te beantwoorden maar is het eigenlijk niet. Het leidingwater op Mallorca is wisselend van kwaliteit en dat ligt dan voornamelijk aan de regio waar je bent op het eiland. Het water wordt voorzien van chloor en dat proef je en dat merk je zodra je onder de douche staat. Verder wordt in het hoogseizoen gebruikt gemaakt van ontziltingsinstallaties. Hiermee wordt het zout uit het zeewater gehaald en het water verder voor consumptie bewerkt. De kwaliteit van dit water is niet vergelijkbaar met het water wat in Nederland uit de kraan komt.

Drinkwater koop je dus het beste in flessen, ondanks dat deze flessen bijzonder slecht zijn voor het milieu.  Laat je flessen trouwens niet in een warme auto liggen

Is er een tijdsverschil?

Indien je vertrekt uit Nederland, Duitsland of België is er geen tijdsverschil. Winter- en zomertijd gaan in Mallorca gelijk op.

Moet ik mij insmeren op Mallorca?

Met hoofdletters JA!!! de zon op Mallorca is fel, heet en warm. Wij noordelingen zijn dat niet gewend en ons blanke huidje krijgt een geweldige optater in Mallorca. Dus wil je niet als een kreeft thuiskomen dan is goed insmeren met factor 30 een must.

Hoe zit het met de gezondheidszorg op Mallorca?

Apotheek MallorcaHet Spaanse gezondheidssysteem is over het algemeen goed. in heel Spanje zijn meer dan 2.700 gezondheidscentra. Een Spaanse wet schrijft voor dat iedere inwoner en bezoeker binnen 15 minuten door een medisch onderlegd persoon gezien moet kunnen worden. Net als in Nederland zal deze “huisarts” je dan doorverwijzen naar de specialist.

In de centros Médicos op Mallorca kun je je goed verstaanbaar maken in het Engels of Duits.  Een reisverzekering adviseer ik altijd bij een vakantie buiten Nederland.

Apotheken zijn er op Mallorca genoeg, medicijnen krijgt men in de regel zonder recept en vaak een stuk goedkoper dan in Nederland of België.  Een apotheek wordt in het Spaans een Farmacia genoemd.

Mocht je kiespijn of langs van je tanden krijgen tijdens je vakantie. Informeer bij je hotel of verhuurder naar de beste tandarts. Op Mallorca wonen en werken veel Duitse Tandartsen met veel ervaring. Controleer wel even of je reisverzekering dit dekt.