Insecten op Mallorca

Geplaatst op door

Plaagdieren heb je overal, ook op Mallorca komen insecten voor. Het kan soms vervelend zijn vooral op je vakantie want dan wil je juist genieten. Helaas kan een vakantiebestemming daar weinig aan doen. Wel zijn er middeltjes beschikbaar zodat de vervelende insecten een deur verder gaan.

Muggen op Mallorca

Waar water is daar zijn muggen, vooral in de zomermaanden wanneer de grote waterbuffers in de binnenlanden van Mallorca opdrogen tref je in deze gebieden grote zwermen met muggen aan. Logisch want dat hebben we in Nederland en België ook. Muggenlarven gedijen tenslotte het beste in een vochtige omgeving. Vooral na een stevige regenbui verspreiden de muggen zich dan razendsnel.  Een voordeel van Mallorca en dan vooral de kuststeden is dat er eigenlijk altijd wel een zeewindje staat. En als muggen ergens een hekel aan hebben dan is het tocht en wind. De kans dat je dus in deze gebieden last krijgt van de muggen is kleiner dan in de binnenlanden waar het wel eens windstil wil zijn.

Tijdens de zomermaanden kan het voorkomen dat je een avond last kan hebben van het vliegende zoemtuig. Een goede anti-insecten crème kan dan geen kwaad. Ga niet gelijk aan de gang met het zware geschut. DEET en consorten zijn niet nodig op Mallorca. Bewaar dat maar voor een vakantie naar Azië.

Kakkerlakken op Mallorca

Waar het warm is en waar mensen zijn, daar zijn ook kakkerlakken. Zo ook op Mallorca. Gelukkig doet de overheid op het eiland er veel aan om dit vervelende diertje het leven zo moeilijk mogelijk te maken. Er wordt regelmatig met insecticide gespoten op plekken waar ze veel voorkomen. Door alle maatregelen bij elkaar is de populatie in de laatste jaren behoorlijk afgenomen.

Stamp een kakkerlak niet dood, onder de harde schil van het lijfje bewaard de kakkerlak haar eitjes. Deze eitjes kunnen nog steeds uitkomen met alle gevolgen van dien.