Palma

Geplaatst op door

Intiem, verrassend, gezellig en vol temperament, zo kun je Palma de Mallorca het beste omschrijven. De hoofdstad van Mallorca ligt aan de zuidelijke kant van het eiland en is omsloten door de prachtige middellandse zee met het zo typische blauwe water, welke direct uitnodigt voor een frisse duik.

Meer dan de helft van de inwoners van Mallorca woont in Palma, niet vreemd gezien de grote hoeveelheid restaurants, bars en cafés.  Palma wordt dan ook vaak vergeleken met Barcelona de tegenhanger op het vaste land van Spanje.  Palma de Mallorca is dan ook een uitstekende plek voor een citytrip. of een lang weekend weg.

De stad en vooral de smalle straatjes in het oude gedeelte hebben iets geheimzinnigs over zich,De gotische kathedraal aan de rand van de stad is met recht een meestwerk te noemen, haar weerspiegeling in de zee is befaamd en geeft de stad karakter.   Niet alleen het nachtleven van Palma is beroemd ook om te shoppen kun je rustig een dag uittrekken. De bekende Spaanse modelabels hebben allemaal één of meerdere winkels in de hoofdstad van Mallorca.

Bezienswaardigheden

Natuurlijk kom je ook naar Palma om wat te bekijken, we schreven hierboven al over de beroemde gotische kathedraal  maar er is nog veel meer te beleven.

We hebben de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.